Nya turer för vinter 2024

September 2023, av Markus Nyman

Med glädje…

Med stor glädje har jag lyckats plocka ihop några riktigt goa paket som jag tror kommer bli riktigt lyckade. De finns just nu uppe på hemsidan och bokas enklast via att skicka ett e-postmeddelande till mig på markus@deepwild.com

Triss i Toppar

Ett roligt namn från tiden då Fjällfest arrangerades och som namnet säger så är siktet inställt på att hinna med 3 toppar. Även om ursprungsprogrammet gjorde dessa 3 toppar på en dag så sprider vi här ut det över en långhelg. På så sätt hinner man gå igenom en liten snabbgenomgång på lavinräddning och rosta av toppturskunskaperna.

Den här turen är gjord för nybörjare eller de som känner att man inte vill göra så avancerade turer där man bara jagar höjdmetrar. Kanske en “njutartur” är ett bättre ord än en nybörjartur. Glöm alltså inte kaffetermosen!

Tanken är att man bor i Åre eller liknande, eftersom vägen till Storulvån är lite oförlitlig. På så sätt blir man inte insnöad, och skulle vädret ändå vara så dåligt kanske man vill hitta på något annat. I Åre finns även boenden i alla olika prisklasser och alla i familjen kanske inte vill snurra i systemet en hel vecka – då är den här turen perfekt.

Här hittar du Triss i toppar

Hemavan – 2 timmar från Stockholm

En långweekend där vi torsdag eftermiddag samlas och lagar gemensam middag för att lite mer grundligt gå igenom väderprognos och planer för kommande dagar. Därefter har vi fredag till söndag ute på fjället med boende i fjällstuga och toppturande. Här gäller det att samsas och hjälpas åt. Ved ska huggas, vatten ska hämtas. Mat ska lagas och disk ska diskas. Men även fina vyer ska insupas. Det blir troligtvis tid för både lite flås och tid för eftertanke.

I skrivande stund håller även flygtider till / från Hemavan på att släppas vilket möjliggör att man hinner med mycket på en helg, utan att lägga för mycket tid på resor.

Här hittar du turen till Hemavan

Phillipshaugen Lodge i Sunndal

Maj 2023 hade jag förmånen att guida ett gäng åt en skön tidning i vackra Sunndalsøra med boende på anrika Phillipshaugen Lodge. Nästan lite för soliga dagar mötte oss där och temat blir kort och gott att hitta den sista snön. Likaså blir det alltså turer för våren 2024 i det här området.

Boendet i sig ligger väldigt vackert till och det är inte långt från fjordlandskapet där bergen går rakt ner mot havet. Även maten ser bra ut och smakar gudomligt efter lite drygt 1000 höjdmeter i benen.

Den här turen är framplockad för dig som är en något van toppturare, du har hyffsat koll på hur din utrustning fungerar utan att för sakens skull vara expert. Du gillar dessutom tanken på att få åka skidor så pass sent på säsongen att kompisarna på hemmaplan funderar på om det är för sent att börja odla jordgubbar i trädgårdslandet.

Weekend på Phillipshaugen – läs mer

Sköna svängar 1400 meter ovanför fjorden.

Åndalsnes i Romsdalen

Vill du jaga klassiska toppturer så är du härmed inbjuden att hänga med till Åndalsnes i Romsdalen som även det ligger vid en fjord i ett magiskt bergslandskap. Här siktar vi inte på de mest adrenalinfyllda åken utan snarare långa åk i lagom lutning och stora öppna fält. Storbergskänslan infinner sig så klart ändå men inriktningen är för de som vill topptura långa dagar med många höjdmetrar i lagom tempo. Ingen stress, men heller inte behöva lägga massa tid på onödigheter.

Boendet är en gemensam stuga där man delar rum med någon annan och där vi lagar all mat själva. Vi bor med “topptur in / topptur out” så att man kan sätta på stighudarna vid dörren.

Klassiska toppturer, men även ett klassiskt upplägg med motion, fina berg och hav, mat och god sömn.

Mer info om Klassiska toppturer i Romsdalen

Klassiska toppturer i Romsdalen – kanske en framtida klassisk tur hos Deep Wild Scandinavia?

Offpist Introkurs

Genom åren har vi haft många deltagare på våra kurser och turer och insett att många önskar att de var bättre på att åka utförs. Därmed har vi skapat en offpistkurs som vi kommer köra i vinter på öppna datum dit vem som helst kan anmäla sig, och för privata sällskap.

På så sätt finns möjlighet att träna ytterligare och man kanske kan fokusera mer på njutning under en av våra guidade turer.

Tanken är även att göra utbildningarna mer modulbaserade. Med andra ord kan man själv plocka ihop sitt eget paket av till exempel en offpistkurs, följt av en lavinkurs och därefter en toppturskurs. Då är man ganska bra rustad för att hänga med på framtida turer eller börja gå egna lättare toppturer.

Här hittar du offpistkursen

Hej! Markus här 👋

Det senaste decenniet har jag haft förmånen att leda ett antal turer in i den djupa vildmarken, ofta på en veckobasis. Nu vill jag bjuda in dig att hänga med.
Kika gärna på 'turer & kurser'-sektionen på hemsidan och hör av dig om det är någonting du finner intressant. 

Du når mig direkt på markus@deepwild.com

Markus Nyman
Guide & Grundare, Deep Wild Scandinavia

KONFERENS

Låt miljöerna inspirera er så ni kommer hem med nya idéer på hur ni ska tackla vardagens problem. Vi vet hur man laddar batterierna på riktigt och kommer hem utvilad.